Optimizare layout

Prietenul nostru Zoli Toth ne-a invitat la spectacolul “The Bach files” . Pentru ca parerile echipei implicate in acest proiect referitoare la afis erau impartite, am zis sa “aruncam o privire”  peste el (layout 1). De fapt, mai multe priviri, inregistrate si analizate cu “jucaria” noastra pentru remote eye tracking.

Concluzia: afisul se poate optimiza pentru o comunicare mai eficienta.

 

Am pastrat elementele de baza, schimband doar proportiile si pozitionarea astfel incat am creat puncte de focalizare a atentiei pe zonele de interes. Prima noastra varianta (layout 2) reusea la 6 secunde sa directioneze atentia in ordinea titlu/data – protagonisti – regizor.

 

Pentru cei interesati, care zabovesc mai mult de 6 secunde in fata afisului, ne-am dorit sa subliniem caracterul muzical al spectacolului. Bazandu-ne pe intuitie, l-am rugat pe dl. Bach sa isi schimbe directia privirii, am marit putin titlul si am desaturat rosul din background (layout 3).

 

Tehnica ne-a confirmat corectitudinea interventiei: la 15 secunde atentia se distribuie intre fata domnului Bach si protagonisti.

 

Varianta finala (layout 3) comunica la 6 secunde in ordinea titlu/data – regizor – protagonisti, iar la 15 secunde se redirectioneaza atentia spre informatia secundara in ordinea protagonisti – descriere – regizor – titlu.